Yak Out of Hell


Sponsorit:

What the fuck?

Mongol Rally on luksus autoloma ilmastoiduilla nelivetoautoilla Mongoliaan. Majoitus on järjestetty parhaissa hotelleissa, karavaani pysähtyy kaikissa turistikohteissa ja matkalla on lukuisia ostosmahdollisuuksia. Kaikki autot sisältävät kuljettajan, eväitä ja viihdejärjestelmän.
EI!

Mongol Rally on vuotuinen hyväntekeväisyystapahtuma jossa joukko idiootteja yrittää päästä Mongoliaan (tai nykyään Ulan-Udeen Venäjälle) halvoilla, alitehoisilla metallikasoilla, joita joku on voinut erehtyä luulemaan autoiksi aikoja sitten. Ralli on täysin tukematon ja jokainen joukkue on vastuussa omasta budjetistaan, reitistään ja hengestään. Yleiset reitit vie joukkueita entisten Neuvostoliiton maiden läpi, kolmen eri aavikon halki ja paikkoihin kuten: Helvetin portit, Pamirin maantie ja (entinen) Araljärvi muutaman nimetäksemme.

Reittimme vie meidät hieman pidemmälle kuin Ulan-Udeen, tulemme ajamaan aina Dongguaniin, Kiinaan asti.

map

Lähdemme matkalle punaisella Suzuki LJ80:llä joka on valmistettu vuonna 1981. Tämä loistava auto on vain hieman isompi kuin alkuperäinen Mini, moottori on mahtava 797cc, aikoinaan moottori tuotti 30.2kW (41hp) ja huippunopeudeksi väitettiin 110km/h. Kun automme valmistettiin ovet ja katto olivat lisävarusteita, joita meillä ei ole.Tehdäksemme tästä hieman haastavampaa

Emme käytä navigaattoria!

Jätämmä älypuhelimet kotiin!

Ja emme ota karttaa mukaan!

Miksi?

Miksi ei? Mikä on oma syysi että et lähde seikkailemaan ilman karttaa tavoitteena ajaa kolmen aavikon halki ja päätyä vielä oikeaan paikkaan?

Keräämme myös rahaa Cool Earthille joka auttaa paikallisia ihmisiä lopettamaan sademetsien tuhoamisen.

Ketä te sitten olette?

Tapasimme Guangzhoussa, Kiinassa vuonna 2010, olimme kämppäkavereita muutaman vuoden ja vietimme kaveriporukan kanssa aivan liian paljon aikaa paikallisessa pubissa. Olemme matkustaneet yhdessä muutaman kerran aijemmin; Shanghaihin "katsomaan formula 1 osakilpailua", jonka vain yksi ryhmästämme näki, Hong Kongiin konserttiin, jonka jopa onnistuimme näkemään, sekä muutamalle Suomalaiselle rock festarille, jotka pääasiassa vietettiin virvokkeita nauttien leirinnässä.

Markus

33 vuotias ohjelmoija Suomesta joka on asunut Kiinassa jonkin aikaa. Ei ole opiskellut mitään, eli aikalailla hyödytön. Puhuu Suomea ja Englantia, eli ei mitään mistä olisi jotain hyötyä matkalla. Hyödyllisin taito matkalle: Nukkunut teltassa kerran tai pari armeija aikana.

Matt

33 vuotias irkku pubin omistaja Kanadasta. Asuu tällähetkellä Kiinassa ja on asunut Koreassa. Opiskellut Kiinalaista lääketiedettä, ihan kuin siitä olisi jotain hyötyä. Puhuu Englantia, Koreaa ja Kiinaa, eli ei mitään mistä olisi hyötyä suurimmalla osalla matkaa. Hyödyllisin taito matkalle: Liftannut/matkustanut Euroopan läpi lähes ilman rahaa.